La Multi ani romane!!! La multi ani ROMANIA!

La multi ani si la mai multi! La multi ani voi romani de pretudindeni! Voi romani ce suntei departe dar sunteti aici! Voi romani ce a-ti uitat de Romania, si a-ti fugit de ea. Voi romani ce a-ti uitat de Romania dar traiti in ea! Voi romani ce nu sunteti romani! Voi romani ce sunteti cu inima aici, voi romani ce luptati, voi romani ce va iubiti neamul!!!

Voi romani ce nu va negati originea, voi romani ce sustineti tara, voi romani ce va luptati pentru valorile ei, voi romani ce sunteti romani, voi romani ce ne faceti mandrii, voi romani ce ne duceti faima in lume, voi meritati tot respectul! Voi meritati toata iubirea si toata mandria noastra, voi trebuie sa ne sustineti si voi trebuie sa ne incurajati.

Voi trebuie sa ne faceti sa intelegem, macar noi cei ce stim adevarul si posedam putina inteligenta, ca daca vom folosi mereu fraza „asa e la noi, asta e, asa e in Romaniasuntem la fel de vinovati de mizeria culturala in care ne zbatem ca cei care nu pot folosi aceasta fraza, deoarece la ei se refera (manelisti, corupti, lenesi, politicieni mizerabili si alte natii ce nu se aseamana cu noi, desi aparent toata lumea ne confunda). Suntem vinovati ca nu actionam, si nu ma refer neaparat la fapte „fizice”.  Suntem vinovati ca stam cu mainile in san si folosim aceasi scuza mereu, dam vina pe altii ori pe saracul popor roman. Suntem vinovati ca nu incercam macar sa implementam ideile, unele geniale chiar, pe care le avem despre noi si despre schimbare. Suntem vinovati ca nu incepem cu noi! O mica schimbare de idei, o impartasire a viziunii optimiste argumentate puternic e deja un pas in fata! Cineva a inceput odata si odata sa arunce vina pe poporul roman pentru toate nedreptatile ori rautatile, cineva a folosit asta drept scuza pentru faptele lui. Tot asa putem incepe odata sa „terminam” sa aruncam vina pe altii sau sa spunem ca asa e la noi. Trebuie sa incepem sa stam drepti si sa recunoastem cand suntem de vina, sa incepem sa ne asumam responsabilitatea, sa terminam sa dam vina pe Romania si sa luam atitudine. E cazul sa nu mai dam vina pe tigani si pe manelisti pentru tot ce  e rau in tara, pentru toate neregulile si pentru comportamentul infect, pentru lipsa de educatie si pentru tupeul de borfas ce ne inconjoara. E cazul sa recunoastem ca situatia ne convine si nu vrem sa facem nimic!

Nu trebuie sa stim cantece patriotice si sa purtam tricolorul pe cap, sa dovedim ca suntem romani. Putem incepe prin a respecta tara, si a respecta neamul! Putem incepe prin a sustine idea de respect si de responsabilitate si de a o impatrasi cu ceilalti! Putem incepe perin a ne educa pe noi insine si a fii sinceri cu noi, pentru ca mai apoi sa ne convingem de adevar. Putem incepe prin a ne uita in jur si a ne lamurii de ce iubim tara si de ce merita sa o laudam. Putem incepe prin a neraporta la situatiile actuale si la ce facem noi pentru a le schimba. Eu, tu, el, ea, 2, 5, 10, 57, 1000, 167 983, 1 000 000, 17 000 000 milioane de oameni, unul cate unul, toti avem un uvant de spus. Ajunge vointa!

România trebuie iubită, mai ales atunci când îi e greu. De mult României nu i-a fost mai greu decât acum. Cei care iubesc România ar trebui să se încumete să găsească soluţia şi s-o poarte spre izbăvire.”    Emil  Cioran

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: