Craciunul lor in mainile tale!

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, Asociatia ProgressOn desfasoara in Arad un proiect caritabil cu un grad ridicat de implicare sociala. Proiectul se bazeaza pe interactiune si interelationare directa si indirecta si isi propune sa impulsioneze tanara generatie sa sustina eforturile Organizatiilor Non-Guvernamentale de a ajuta copii si familiile dezavantajate din punct de vedere economico-social intr-un mod nonconformist. Ne propunem ca prin implicarea tinerilor participanti in activitatile planificate sa aducem un strop de lumina si in casele mai putin atinse de spiritul sarbatorilor de iarna, si in acelasi timp sa oferim fiecaruia din participanti sansa de a-si descoperi si desfasura veleitatile artistice.

Activitatea principala se va derula in perioada 4 – 22 Decembrie in cafeneaua La Fata Locului (Bd-ul Revolutiei nr. 25, intrarea prin gangul cu Red Chili) prin intermediul atelierelor  de creatie organizate de catre Asociatia ProgressOn. Vom avea si invitati speciali, care ne vor indruma intr-ale impletitului, in realizarea obiectelor decorative, felicitari,  confectionarea papusilor etc. Nu exista limita in ceea ce priveste numarul participantilor la atelierele practice, insa vom incerca inscrierea anterioara a participantilor, pentru a eficientiza scopul atelierelor.

Activitatile de baza ale proiectului vor consta in organizarea a 6 ateliere practice, pornind de la conceptul de artizanat, de arta manuala, de “lucruri facute in casa”, avand ca tema crearea de decoratiuni si cadouri de Craciun, ce vor deveni ulterior obiecte caritabile. Workshopurile handmade desfasurate in cadrul unei cafenele frecventate de tinerii din Arad, le ofera ocazia tinerilor de a experimenta un concept nou, de a capata anumite abilitati practice, de a interactiona si schimba idei si opinii cu persoane noi, de a intelege ori cunoaste situatiile unor copii dezavantajati de a participa prin propriile forte si cunostiinte la ajutorarea acestor copii, de a contribuii in cel mai bun si practic mod posibil. Prin intermediul artei artizanale tinerii invata sa confectioneze diferite obiecte cum ar fi papusi din sosete, perinute in forma de animale, felicitari personalizate, decoratiuni de pom, cadouri personalizate, etc, demonstrand ca unde este vointa, este si actiune.

Prin aceste activitati dorim sa responsabilizam tinerii, sa le oferim ocazia de a-si descoperi si dezvolta creativitatea, aducand totodata bucuria Sarbatorilor de Craciun si in caminele mai putin avantajate. Tinerii vor avea ocazia sa constientizeze asupra nevoilor si problemelor societatii actuale, facand totodata un lucru util si placut, caritabil prin esenta lui, in spiritul acestei perioade a anului, cand toata lumea se simte chemata sa fie mai aproape de semeni.

Acest eveniment se va adresa in primul rand tinerilor, lasand bineinteles usa deschisa oricui doreste sa se implice activ.

Va asteptam cu mare drag!!!

Pentru mai multe detalii  va rugam sa ne contactati:

Son Bianca Florina
Vicepresedinte
asociatiaprogresson@gmail.com
http://progresson.wordpress.com
Facebook: Progress On Assoc
Tel : 0742501713
Reclame
1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: